- 29 October 2019 -

Anderhalvelijnszorg centrum Heerlen verhuist vanwege enorme groei

Samenwerking tussen de eerste en tweede lijn, dicht bij de patiënt, voldoet aan de vraag. Dat blijkt wel uit het succes van PlusPunt Medisch Centrum in Heerlen. Dit is inmiddels uit zijn voegen is gegroeid. In 2018 zijn er ruim  8.000 patiënten voor onderzoek en consult door huisartsen verwezen naar dit medisch centrum. In 2014 waren er dat er nog 500. Om te kunnen blijven voldoen aan de stijgende vraag is PlusPunt Medisch Centrum verhuisd naar een nieuwe locatie in Kerkrade.

PlusPunt Medisch Centrum is binnen MijnZorg een initiatief van Huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg en Zuyderland Medisch Centrum. Huisartsen en specialisten werken er met elkaar samen, zodat patiënten met laagcomplexe medische klachten specialistische zorg krijgen buiten de ziekenhuismuren. Bij PlusPunt Medisch Centrum kunnen patiënten terecht voor onderzoek, advies en behandeling op het gebied van cardiologie, dermatologie, kno, kleine chirurgie, interne geneeskunde, gynaecologie, orthopedie en ouderenzorg. Er is een verwijzing van de huisarts nodig.

Voordelen anderhalvelijnszorg
De voordelen van anderhalvelijnszorg voor de patiënt zijn duidelijk: verschillende specialismen op één locatie, korte wachttijden en dichtbij. De juiste zorg op de juiste plek, zogezegd. Bovendien zijn de behandelingen en een aantal onderzoeken vrijgesteld van eigen risico en blijft de eigen huisarts betrokken. Veel patiënten hoeven niet meer naar het ziekenhuis. Dit leidt tot aanzienlijke daling van de zorgkosten per patiënt, zo blijkt uit recent onderzoek van de Universiteit Maastricht.

Meer informatie: Pluspunt Medisch Centrum

 

Neem een kijkje tijdens de open dag