Digitaal Regioplatform Limburg Positief Gezond 

- 28 February 2023 -

Digitaal Regioplatform Limburg Positief Gezond

Het werken vanuit positieve gezondheid is één van de uitgangspunten bij de samenwerking in de Mijnstreek. Het Regioplatform Limburg Positief Gezond, dat in januari digitaal werd gelanceerd, sluit daar mooi bij aan. Het is een platform voor professionals die werken in o.a. de zorg, welzijn, wonen en onderwijs in Limburg. Om elkaar en hun omgeving te versterken in het gedachtegoed rondom positieve gezondheid. Om met elkaar in verbinding te staan (ongeacht organisatie- en gemeentegrenzen) rondom dit thema en om te leren van elkaars ervaringen. 

Het Regioplatform biedt de mogelijkheid om o.a. inhoudelijke vragen aan elkaar te stellen en themagroepen op te starten om met directe collega’s in beslotenheid te kunnen samenwerken. Denk bijvoorbeeld ter ondersteuning van multidisciplinaire samenwerking, online intervisie of deskundigheidsbevordering. Het platform biedt hiervoor een beveiligde omgeving. 

Tijdens de lancering gingen Coördinator Limburg Positief Gezond Loek Vaessen en Natasja van Montfoort van Publieke Gezondheid GGD Noord-Limburg met elkaar in gesprek over het gedachtegoed van Positieve Gezondheid en het belang van het Regioplatform.

“Limburg heeft uitgesproken om de eerste positief gezonde provincie van Nederland te worden. Dit is een uitdaging die zich niet beperkt tot de gezondheidsketen. Als verbinder binnen de Beweging Limburg Positief Gezond zet ik me in om de samenwerking te zoeken binnen andere domeinen. Zo is het sociaal, fysieke en veiligheidsdomein een laagdrempelige manier om met elkaar in verbinding te komen, gezamenlijke urgentie te delen en samen te gaan voor een Positief Gezond Limburg”

- Natasja van Montfoort -

Ben jij professional in Limburg, houd je je bezig met Positieve Gezondheid en wil je verbonden zijn? Maak dan een profiel aan op lpg.1sociaaldomein.nl en werk samen met deskundigen uit heel Limburg.