- 15 June 2021 -

Terugkijken: inspiratietalkshow over de veerkracht van de Mijnstreek

Burgerkracht Limburg zond vanaf 16 juni een inspiratietalkshow van drie delen uit over ‘De veerkracht van de Mijnstreek’. De drie afleveringen zijn ze te (her)bekijken via het YouTubekanaal van Burgerkracht Limburg. De talkshow is bedoeld om burgers te inspireren en uit te nodigen om zelf actief aan de slag te gaan met veerkracht en eigen regie.

Het idee achter de inspiratietalkshow is om Positieve Gezondheid een gezicht te geven. De kijker krijgt inzicht in hoe je Positieve Gezondheid in de praktijk kunt toepassen. En vooral waarom je dat zou doen. Burgerkracht Limburg hoopt dat het programma ertoe bijdraagt dat veel mensen zich aanmelden voor de gratis workshops Positieve Gezondheid.

Positieve Gezondheid in de praktijk

Aan tafel en in korte filmpjes kruipen medewerkers van Burgerkracht Limburg in de rol van presentator. Zij gaan in gesprek met onder andere een huisarts, verschillende burgers, een verzekeraar en een wijkverpleegkundige over wat Positieve Gezondheid voor hen betekent, bekeken vanuit hun persoonlijke visie, ambitie maar ook beleving en ervaring.