- 16 February 2021 -

Leren van Limburg

Ga er maar aan staan:  het implementeren van een geheel nieuwe beweging in de regio om de gezondheidsachterstanden te reduceren. En dat zonder bewezen resultaten, zonder vastomlijnde werkwijzen, zonder team. Er is bewust gekozen voor een aanpak waar de beweging de opbrengst is en de uitkomst van het proces het belangrijkste meetresultaat. Een sprong in het diepe, dus. Limburg heeft hem genomen. Wat het opleverde, deelt IPH via hun Magazine en de uitzending Positieve Gezondheid LIVE.

Magazine
Het magazine dat tijdens de uitzending PG LIVE door Angelique Schuitemaker overhandigd is aan gedeputeerde Robert Housmans van de Provincie Limburg, staat boordevol Limburgers die vertellen over de verandering, de verbetering en nieuwe inzichten door Positieve Gezondheid. Over het andere gesprek. Over bestuurlijke moed van de Provincie Limburg, de kracht van Limburg en de Beweging Limburg Positief Gezond die nu verder gaat met het gedachtegoed. Bestellen kan via de website van IPH.

Positieve Gezondheid LIVE 13 januari 2021
Tijdens de eerste uitzending Positieve Gezondheid LIVE op 13 januari 2021 stond #Leren van Limburg centraal. Moderator Simone van Trier bespreekt met diverse tafelgasten wat we kunnen leren van Limburg als eerste Positief Gezonde Provincie in Nederland. De drie onderwerpen van de tafelrondes zijn:

  1. Over de start en het initiatief
  2. Plan van aanpak en de uitvoering
  3. Overdracht, resultaten en start Beweging Limburg Positief Gezond

Terugkijken kan via onderstaand filmpje. Wil je per tafelronde, dan verwijzen we je naar de website van IPH. De gestelde vragen worden hier spoedig beantwoord.

Bron: IPH