Mijnstreekflits special: burgerparticipatie

- 22 December 2022 -

Een gezondere Mijnstreek: daar werken we samen aan!

Weer een jaar achter de rug. Een jaar waarin we voor en mét de inwoners in de Mijnstreek hebben gewerkt aan een betere gezondheid voor iedereen in de regio. In die samenwerking hebben burgers een belangrijke stem. Hoe burgerparticipatie concreet vorm krijgt en de burger écht centraal staat, lees je in deze extra Mijnstreekflits.

In deze Mijnstreekspecial:

  • Het verhaal van duizendpoot Léon die zich onder andere inzet voor het project Co-Owernership. Léon gaat samen met Eric Apon (projectmanager bij Burgerkracht Limburg) met mensen in gesprek om een beweging op gang te brengen waarin mensen zelf aan de slag gaan met hun gezondheid.
  • Het verhaal van Maria die als vrijwilliger bij diverse projecten in de Mijnstreek betrokken is en als burgerparticipant projecten mee inhoudelijk vorm geeft.
  • Het verhaal van Elvira die als beleidsfunctionaris Persoonsgerichte Zorg/Kwaliteit & Veiligheid bij Zuyderland zich bezighoudt met informele zorg.
  • De Zelfregietool die onlangs is geoptimaliseerd en een nieuw uiterlijk heeft gekregen. Met de tool kun je in contact komen met lotgenoten.

Alle verhalen lees je in onze Mijnstreekflits. Deze bekijk je hier.