PlusPunt Ouderenzorg
geopend!

- 02 March 2018 -

Snelle, persoonlijke diagnose en advies voor oudere patiënten in de regio

Op 22 februari is de eerste patiënt gezien op het PlusPunt Ouderenzorg. Daarmee is deze laagdrempelige voorziening voor ouderen met complexe problematiek voor eerstelijns geriatrische diagnostiek en advies officieel geopend. Huisartsen kunnen advies inwinnen over het optimaliseren van structurele ouderenzorg in de wijk. Het PlusPunt Ouderenzorg heeft als doel het voorkomen van noodsituaties en crisisopnames.

“Met de opening komt een droom uit”, aldus de kaderhuisarts Frank Guldemond. Vanaf nu hoeven patiënten, waarbij de huisarts het gevoel heeft “zo gaat het eigenlijk niet meer” of “wat is er toch aan de hand?” niet meer direct naar het ziekenhuis gestuurd te worden. Ze kunnen voor analyse en diagnostiek terecht op het PlusPunt Ouderenzorg. Dit is veel minder belastend voor de patiënt en daarbij is de verwachting dat deze manier van werken kostenbesparend is.

De aanpak bij het PlusPunt is dat het bezoek van een oudere in principe eenmalig is. Er vindt geen behandeling plaats in het PlusPunt Ouderenzorg. Bovendien verwijst de huisarts de patiënt naar het PlusPunt Ouderenzorg en kan een patiënt zichzelf niet aanmelden.

Het unieke van het PlusPunt Ouderenzorg
Het PlusPunt Ouderenzorg is mede mogelijk gemaakt door de krachtige samenwerking tussen HuisartsenOZL, Cicero Zorggroep, de Meandergroep, CZ, Zuyderland Medisch Centrum en Huis voor de Zorg. Van het idee tot de uitvoering en de daadwerkelijke start zijn de partijen intensief met elkaar opgetrokken om het PlusPunt Ouderenzorg realiteit te laten worden. Vanuit ieders expertise wordt een bijdrage geleverd om de juiste diagnose te stellen, met een daarbij behorend zorgplan voor de oudere.

Het PlusPunt Ouderzorg is gevestigd aan Hoog Anstel 1 in Kerkrade. Wilt u meer weten over het PlusPunt Ouderenzorg, neem dan contact opnemen met Nancy Ploum, operationeel manager PlusPunt via 06-82610112 of n.ploum@pluspuntmc.nl.