Samen gezond: Kent u mensen die met ons in gesprek willen gaan?

- 07 July 2022 -

Hoe maken we de zorg in de Westelijke Mijnstreek kwalitatief beter en betaalbaar? Zijn communities de oplossing om burgers zelf aan de slag te laten gaan met hun gezondheid? Naar het antwoord op die vraag is Eric Apon, projectmanager bij Burgerkracht Limburg, op zoek door in gesprek te gaan met inwoners.

 

 

Voor Samen Gezond (een project met als werknaam VENZ co-ownership Mijnstreek Ambities) gaat Eric aan de slag in drie wijken, Heerlen-Noord, Geleen-Zuid en Munstergeleen. In de afgelopen maanden heeft hij al zo’n 40 gesprekken met inwoners gevoerd. Maar om betere inzichten te krijgen is hij op zoek naar nog meer inwoners die met hem in gesprek willen gaan.
Burgerkracht Limburg omarmt de beweging positieve gezondheid. In de gesprekken maakt Eric gebruik van de vragenlijst van positieve gezondheid. Deze lijst gaat in op alle aspecten van gezondheid via het zogenaamde spinnenweb. Het is makkelijk te gebruiken is en biedt zichtbaar meerwaarde voor burgers van alle leeftijden.

Eric Apon: “Ik heb inwoners individueel gesproken maar ben ook bij bijeenkomsten in de wijken geweest. Vooral de bijeenkomsten leveren goede inzichten op.”

Ken je mensen die me willen werken aan dit project?

Ken je inwoners in de wijken Heerlen-Noord, Geleen-Zuid of Munstergeleen die met Eric in gesprek willen gaan? Laat het hem weten. Dat geldt ook als je binnenkort een bijeenkomst organiseert of wilt organiseren maar nog geen thema hebt. Neem contact op met Eric via 046 420 81 66 of ericapon@burgerkrachtlimburg.nl Misschien kunnen jullie iets voor elkaar betekenen.

Meer informatie over dit project vindt u op Burgerkracht Limburg.