Symposium Ouderenzorg Mijnstreek: inschrijven kan nu!

- 28 February 2023 -

Na het succesvolle symposium van vorig jaar organiseren de regio’s Oostelijke en Westelijke Mijnstreek opnieuw een Symposium Ouderenzorg voor zorgprofessionals betrokken bij ouderenzorg rondom de huisartsenpraktijk. Het centrale thema van de middag is: De Mentale Gezondheid van ouderen.

Thema: De Mentale Gezondheid van ouderen
Waar: De Hanenhof te Geleen
Wanneer: donderdag 6 april 2023
Hoe laat: 14.30 tot 19.00 uur

 

Lezingen

Dagvoorzitter (op gympen) Joop Wolters begeleidt de middag. Er zijn twee plenaire lezingen over:

  • Onbegrepen gedrag bij dementie (door Marion Vromen, sociaal geriater, specialist ouderengeneeskunde, kaderarts psychogeriatrie Zuyderland GGZ) en 
  • Persoonlijkheidsstoornissen bij ouderen (door Bas van Alphen, hoofd topklinisch centrum voor ouderen met persoonlijkheidsstoornissen, GGZ Mondriaan en hoogleraar klinische ouderenpsychologie Vrije Universiteit Brussel) 

Workshops

Daarna zijn er twee workshoprondes. Deelnemers kunnen kiezen uit de volgende vier workshops:  

  1. Ouderenmishandeling 
  1. Financiële zorgen voor mantelzorg en/of bij verpleeghuis verblijf 
  1. Zelfredzaamheid / positieve gezondheid 
  1. Somber door cognitieve achteruitgang? 

Tussen de tweeworkshoprondes heb je een uur de gelegenheid tot netwerken en het bezoeken van de informatiemarkt die ruim opgezet is met initiatieven uit de verschillende regio’s, gericht op de onderwerpen die in dit symposium aan bod komen. Daarbij wordt er uiteraard ook gezorgd voor een hapje en een drankje.

Overige informatie

  • Kosten: € 65,- per persoon (de factuur wordt achteraf verzonden) 
  • Accreditatie wordt aangevraagd 
  • Locatie: De Hanenhof te Geleen 

Aanmelden

Is je interesse gewekt? Klik hier voor aanmelden*.

Er zijn 120 plaatsen beschikbaar, waarbij de inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst, waarbij geldt vol=vol. Na aanmelding ontvang je een bevestiging.

Afmelding kan enkel schriftelijk via scholingen@hozl.nl. Als wij bij verhindering geen óf geen tijdige afmelding ontvangen, conform de algemene voorwaarden, dan worden de volledige deelnemerskosten toch gefactureerd aan de praktijk.